tisdag 11 maj 2010

På bussen

hem satt jag bredvid en söt, ung tjej. Hon pratade i mobilen med någon om sin oro för att hon snart skulle ta studenten men inte visste vad som händer sen.

Fick mig att tänka tillbaka på den tiden. Vad som skulle hända med en efter studenten.

Jag hade tur och fick ett jättebra jobb på en gång. Blev oplanerat gravid när jag var 21. Rut föddes. Vårt liv blev annorlunda men underbart. Vi gifte oss. Sökte nytt jobb när Rut var 9 månader, fick det. Blev gravid på nytt. Livet tog vändning för oss och Rut blev svårt sjuk. Knut föddes. Vi kämpade med kolik-Knut, sjuk-Rut och vardagen med det. Pappan hittade sin drömutbildning. Jag började jobba igen. Vi flyttade och renoverade. Rut är ett mirakel och blev friskförklarad. Vi flyttade en gång till och renoverade ännu mer. Blev gravid med Tjut. Pappan fick sitt drömjobb. Jag är kvar på samma jobb, dit jag oftast gärna ser framimot att gå.

År 1999 trodde jag att jag skulle jobba lite, plugga några år, gifta mig med Pappan (där fanns inga tvivel), få barn vid 27 och därefter hus och drömjobb. Nu funderar jag, 11 år senare, vad jag ska bli när jag blir stor. Hur ska man veta det?

3 kommentarer:

  1. Ja, när vet man vad man ska bli när man blir stor? Jag vet det inte i alla fall, kanske är jag redan färdig, kanske inte... Det är bra för nu i alla fall. (Fast studenten var ju längesen, hur kunde det bli så?)

    SvaraRadera
  2. Och om man visste, hur skulle man då leva sitt liv?

    SvaraRadera
  3. Tänk vilka vägar livet tar en på som man inte alltid väljer själv. När jag läser om din härliga familj kan jag nästan bli lite avis. Tror det är min biologiska klocka som börjar ticka fast jag inte riktigt vill erkänna det.

    SvaraRadera