onsdag 26 maj 2010

Jomantackar

Förra veckan var jag och skulle inhandla min absoluta favorit mascara. Den finns oftast i en presentförpackning som ser ut såhär:Det är mascara, sminkborttagning och någon anti-rynkkräm för ögonen. Expediten var snäll och informerade mig om detta men lade till en väldigt fin mening:
"Ja och sen den här anti-rynkkrämen den är nog inget för dig, den får du nog ge bort till din mamma eller mormor eller nån"
Lite glad blir jag, trodde man skulle börja använda detta när man snart fyller 30 (om 94 dagar).

Sen idag, alldeles nyss var jag i en butik i stan. Där var det bara jag och en annan kund med ett barn. Lilla barnet försökte ställa sig framför mig när jag stod i kön. Då sa hennes mamma:
"Jag tror nog tanten stod före oss"
"Tant?" frågade jag och skrattade lite eftersom hon skämtade säkert
"Ja eller kanske inte tant, vet aldrig vad man ska säga, dam kanske?"

Jag blev stum. Jag är ingen tant, ingen dam. En tjej, en kvinna, en flicksnärta om man så vill. Men varken tant eller dam. Eller hur?

6 kommentarer:

 1. Jaaa? Vad är man egentligen i din ålder? Du är ju ung och jag menar i min ålder (44) då är man ju helt klart kärring, finns liksom ingen återvändo. Jag tycker du är att betrakta som tjej :DD

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig, absolut ingen tant och inte heller nån dam. Det låter ju gammalt. Tänk att hon var utan bättre vetande. Det skulle jag göra. Vi är ju unga och snygga tjejer i våra bästa år! (Kommer alltid vara det).

  SvaraRadera
 3. Vi snart-30-åringar är verkligen inga tanter! Hmmpffff!
  Bra favoritmascara föresten;) den är min med..förpackningen med leopard är ju to die for;)

  SvaraRadera
 4. Men herregud. Tjejen säger man väl?

  SvaraRadera
 5. Nejmen vad?! Tant, i think not! Dam, nix! Snygging hade hon väl kunnat säga?

  SvaraRadera