söndag 31 oktober 2010

Vi har haft äran

att få vara med på ett dop idag. Så känns det verkligen, att det är en ära att få dela denna dag med denna fina familj och deras söta lilla N som idag blev döpt. Allt gick bra, det var sådär fint och lättsamt och man känner sig helt varm inombords efteråt. Gott fika och trevliga människor som vi fått umgås med.

Fick mig att tänka på Tjuts dop i februari 2008. Då hade Rut, då 6 år valt att skriva en dikt som hon sen läste för alla där under dopet. Den gick så här:

Lilla Tjut är så söt
Han har blåa ögon
Han har mjuka kinder
Han är en bebis
Han är min lillebror

Mammaögat var inte torrt då vill jag lova.

Annars har vi haft en helg som gått alldeles för snabbt. Tjuts friarafton igår och hemma pyssel och dop idag. Ikväll ska vi hälsa på kusinen C och sen blir det mys i soffan. Vilken fantastisk idé att fylla ett rum med en stor soffa förresten. Det känns som det blev husets hjärta. Ännu bättre blir det när jag får fylla på med lite väl utvalda kuddar.

5 kommentarer:

 1. Dop är vackert och trevligt, och dikten var underbar! :-) Det känns som om mannen och yngsta verkligen bor i vår soffa, lämnar den sällan.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin dikt! Kuddar gör mycket för soffan!

  SvaraRadera
 3. Nä men så fin dikt! Till och med jag fick ett blött öga nu ju!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Vilken poet, mitt öga hade heller inte varit torrt det kan jag lova :)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig soffa ni har fått, en sådan drömmer även jag om. Själv skall jag få delta på ett dop om en månad igen, vilken fin stund, så stämningsfull och vacker, jag längtar!!!

  SvaraRadera