måndag 5 juli 2010

Vi hasar oss ner

ty vi sov till nio, n-i-o, 09:00 idag.
Alla är virriga trötta och samtalet mellan barnen låter så här: "Hur kunde det ske?" "Varför sov vi så länge?"

Jag vet varför jag gjorde det. Pga åska kl 4 inatt. Och vilken åska. Tänkte då på det här att mamma är lik sin mamma. Vissa saker har jag nog från min mamma. Typ att jag mår dåligt om jag lämnar disk. Eller det här med åska. Mamma var nog väldigt rädd för hon ville gärna att pappa skulle vara hemma. Ibland satt vi även i bilen. Ibland sjöng vi, kanske för att göra det mindre otäckt. Åskan slog ner i paltgrytan en gång och i TVn, mitt under Hockey VM.

Inatt kände jag att jag ville hämta alla barnen till min säng. Helst med gummistövlar på och gärna i bilen. Pappan stoppade mig. Jag kan inte sova när det åskar. Jag räknar sekunder mellan blixt och knall. Hjärtat bultar lite hårdare. Frågar Pappan samma sak varje gång: "Kommer åskan slå ner hos oss? Eller finns det högre hus som den slår ner i före?" Jag vet svaret men ändå. Sen drar åskan vidare, kanske till ett område där det finns en mamma lik mig. Jag somnar om och känner mig ändå modig på något vis.

4 kommentarer:

 1. vi hade åska igår eftermiddag. Nellie hade precis somnat efter att vi varit till flygplatsen så vi satt kvar i bilen. Väldigt bra ursäkt :)

  SvaraRadera
 2. Nej, åska gillar inte jag heller ... men tack för stövlarna på i sängen *ler*!

  SvaraRadera
 3. Men så underbart det låter. Jag fick knappt upp mina blå när klockan ringde klockan sex imorse.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte heller sova när det är åska. Jag räknar också sekunder mellan blixtar och muller, och i natt toppade jag det hela med att väcka maken och fråga om vi skulle dra ur några sladdar. Han såg mycket yrvaken ut och fattade ingenting. HUR kan man sova sig igenom ett åskoväder???

  SvaraRadera