torsdag 6 januari 2011

Vanligaste statusuppdateringen på fejjan

på slutet måste vara "Magsjuka". Den finns överallt. Jag är extremt magsjukenojjig. Sitter förmodligen i sedan Rut var hjärtsjuk och åt sina livsviktiga mediciner. En magsjuka på henne när hon var liten och vi var inlagda på sjukhus. Kommer ihåg hur man på föräldramöte efter föräldramöte bad och bönade att tänka på 48 timmars regeln. Men det gjorde ju inte alla. Faran är över för vår del, får vi magsjuka är det bara jävligt, inte mer än så. Men vi vill inte ha det och vi vill inte smitta andra med det.


Tänk om alla tänkte att man

1. Stannar hemma 48 timmar från det man blivit symptom fri. Gäller både vuxna och barn.
2. Skickar inte de övriga barnen till kompisar om en i familjen ligger i magsjuka
3. Har man förskolebarn stannar alla hemma när någon är magsjuk
4. Skolbarn gör skolplikten sen skyndar man sig hem.

Nu på måndag börjar vardagen igen. Förskola och skola. Det är bara att hålla i hatten och hoppas vi klarar oss framöver. Vi har lyckats lura den på nära håll från jul till nyår, hur länge klarar vi oss måntro?

9 kommentarer:

 1. Ja tänk om fler kunde visa respekt och stanna hemma minst 48 timmar efteråt.. Jag har dessvärre kollegor som är likadana..

  SvaraRadera
 2. Har oxå alltid tjatat om att man ska hålla sig hemma. Jobbade i vården innan jag blev sjukpensionär och fy fasen så ilsk jag blev om man visste om någon gick för tidigt till jobbet! Sen hade jag ett barn som vart så sjuk när hon var liten. Hon hade en extrem svår astma och blev smittad med förkylning så fort hon kom till dagis. Man blev inte lite förbannad när man kom till dagis och möttes av en ill-förkyld unge med grönt snor inkletat i hela ansiktet!

  SvaraRadera
 3. Superviktigt!
  Att luta magsjukan är inte lätt, speciellt inte när man har barn i förskoleåldern eller att dom går på fritids.
  Lycka till!
  Kram // Gafflan

  SvaraRadera
 4. Lura så klart inte luta men det hade ju iof sig varit bra att kunna luta den någonstans där den inte gör någon sjuk.

  SvaraRadera
 5. Gafflan skrev...det anonyma om lura o luta...

  SvaraRadera
 6. Visst är det viktigt! Om någon i familjen är sjuk ringer jag alltid föräldrar om det friska barnet vill leka med någon, då är det deras val.
  Hoppas vi klarar oss undan!

  SvaraRadera
 7. Har inte hört om magsjukan här ännu, varken på jobbet eller på fejjan. En arbetskamrat var väldigt förkyld måndag - onsdag men hon var på arbetet ändå trots att hon hade feber. Hon hade inte råd att stanna hemma sa hon. :(

  SvaraRadera
 8. Fy, jag har berömts magsjukefobi och därför blir jag extra förbannad på föräldrar som struntar i 48 timmars regeln.

  SvaraRadera
 9. Ja nog äre bara att hålla sig hemma!

  SvaraRadera