torsdag 13 januari 2011

Det är med en tår i ögat

jag tänker på att imorgon 06:52 kommer jag för sista gången på ett bra tag stämpla in på jobbet.Går de 36 trappstegen upp till vår våning. Våning 4 som egentligen är våning 3 men på mitt jobb är källaren våning 1.Tar rätt dålig kopp kaffeJag ställer in tårtor i det lilla lilla kylskåpet. I kylskåpet där någons morsa skrivit en lapp på. Jag tar inte åt mig, det är då inte min morsa som skrivit det.Svarar i telefon, kanske får prata med en arg kund eller två.

Fika och luncha med de allra bästaste arbetskamrater man kan ha i hela världen.

Känns så konstigt. Men så rätt. Jag lämnar inte något som jag inte trivs med, jag går vidare för att jag behöver det. Jag behöver fylla min ryggsäck med kunskap för att jag i framtiden ska kunna jobba med sånt som är viktigt för mig.

Men jag lämnar en trygghet. Jag lämnar vänner där som känner mig utan och innan. Som vet om jag har en dålig dag. Eller om jag är glad. Jag kommer att uppskatta de stunder vi ska ha tillsammans framöver. Våra fikan, middagar och fester. Jag kommer längta och sakna.

Det känns bra att kunna berätta för mina nya kamrater vilket bra jobb jag är tjänstledig från. Kravhandläggare som jag är. Ett jobb som skulle kunna vara lite tufft om det inte vore för arbetskamraterna.

Imorgon går jag vidare. På måndag börjar en ny spännande framtid. Fast inte helt oberört.

15 kommentarer:

 1. Det är klart att det är en stor förändring. Jag tänkte att om jag ångrade mig så fanns ju alltid det gamla jobbet kvar!
  Jag har både lämnat en arbetsplats och blivit lämnad av käraste kollegor, det är jobbigare att bli lämnad tycker jag. Så tomt efter en arbetskamrat men tyckt mycket om.
  Det kommer att gå jättebra!!!

  SvaraRadera
 2. Kravhandläggare? Som i inkassokrav? Eller något annat? Du kanske har skrivit om det förut, men jag har så dåligt minne...
  Konstigt det måste kännas att sluta på ett ställe för att göra något annat, jag skulle sakna mina kollegor massor! Men vissa andra skulle jag bara känna lättnad över att slippa ha att göra med.

  SvaraRadera
 3. Jag önskar dig ett stort lycka till. Jag bytte jobb nyligen. Detta efter att ha varit på den arbetsplatsen i 8 år. Idag träffade jag en god fd kollega. Vi kramade om varandra och hon undrade när jag skulle komma hem igen. Mitt svar blev då att jag är hemma nu. Det kändes skönt.
  Att fylla på med ny kunskap och nya utmaningar är bra. Men ack så sorgligt det är att lämna den tryggheten man haft. Kram

  SvaraRadera
 4. Oj det låter spännande !!
  Jag önskar dig LYCKA TILL !!
  Kram Helene.

  SvaraRadera
 5. Klart som korvspad att du inte är oberörd och man vet aldrig vad man får...
  Jag tror dock att det du kommer att få i form av en utbildning och jobb som du brinner för kommer att ge så mycket mer. Det är vad jag tror :D
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Det är svårt det där... Själv funderar jag på att byta jobb, men det sitter långt inne med tanke på arbetskamraterna. Önskar dig varmt lycka till! Kram

  SvaraRadera
 7. Jag förstår vemodet. Men det kommer att bli kanon bra. Som dus äger så behöver du det här. Och efter en stund så kommer du att finna en trygghet i det nya också!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tänk framåt nu, du har gjort rätt :-) Nattikram!

  SvaraRadera
 9. Man växer av sådana beslut, lycka till!!! <3

  SvaraRadera
 10. Du är modig som vågar, tror många skulle vilja göra som du men sitter där och vågar inte riskera tryggheten. Du kommer att få det hur bra som helst!

  SvaraRadera
 11. Då säger jag bara LYYYYCKA TIIIILL!!!!!
  Ha en mysig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Lycka till,det fixar du galant! Maria

  SvaraRadera
 13. Hoppas att det gick bra att sluta. Lycka till med det nya kapitlett i livet.
  Kram

  SvaraRadera