torsdag 11 november 2010

Vad gjorde ni när ni var nio?

Rut fyller snart nio. Fattar inte hur tiden kan gå så snabbt. Dessutom kommer jag precis ihåg hur det var att fylla nio.

Året var 1989. Jag hade hockeyfrilla och sprayade gärna luggen rosa. Jag lekte med Barbie eller My Little Pony. Cyklade själv genom byn till mina kompisar. När vi cyklade hade vi rosa eller vita frigolithjälmar. Vi lyssnade på Anki Bagger och Orup, började prata kärlek och killar. Jag gick i buggkurs där jag fick en kompis som senare skulle dyka upp i mitt liv, under gymnasiet, som nu är en vän som betyder mycket för mig. På danskursen blev jag kär i en kille som var äldre än mig som hette Niklas, jag och en kompis brukade busringa till honom och lägga på luren när han svarade. Jag såg upp till min bror mer än jag någonsin talade om och min syster som då var 3 år betydde allt för mig (fast hon kunde störa mig ibland). Jag gillade skolan och min fröken Britta var den bästa som man kunde ha. Neonrosa var min bästa färg och jag gillade när jag fick komma in till granntjejerna som var flera år äldre än mig och de skulle lära mig lyssna på bra musik. Bra musik var för de Boys, boys, boys eller Alice Cooper låtar.

Fantastiskt. Tänk att Rut där nu. Fast lite annorlunda men kanske ändå inte?

8 kommentarer:

 1. Många minnen väcks från året 1989, fast jag var ju 10 år äldre....
  Jag tänker i bland på vad jag gjorde när jag var lika gammal som mina barn är i dagsläget. Lite kul och lite skrämmande!
  kram

  SvaraRadera
 2. Hade ingen telefon, ingen färg TV, ansåg mig vara "vuxen" och var ofta kär men samtidigt älskade jag skolan. Speciellt läxor (!).

  SvaraRadera
 3. lilla jag- störa? aldrig! ;)

  SvaraRadera
 4. Just -89 jobbade jag som presssekreterare... och varit gift i två år. Vad jag gjorde när jag var nio år? Oj, det måste jag fundera en lång stund.

  SvaraRadera
 5. Haha - du beskriver precis min tid som 9-åring! :D Fast jag fick aldrig ngn frigolithjälm...

  SvaraRadera
 6. -89...då var jag 15 år...

  Och jag har ju också en 9-åring i huset.
  Men jämför jag med mig när jag var 9 så känns hon lite äldre än vad jag kände mig/var som 9-åring.

  Dagens 3:e-klassare är som gårdagens 6:e-klassare. Typ.

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig liten berättelse, de här gilla jag! Och vilka underbara minnen du hade att dela med dig!!

  SvaraRadera
 8. -88 var jag nio. KPK - Knaadas Ponny Klubb, vi samlade tomburkar till klubbkassan. Hemmasydda hårsnoddar i olika mönstrade tyger med tofsen mitt uppe på huvudet. En lila popples och midjekort jeansjacka. Snart skulle det bli page, tryckare och tandställning.

  Härliga tider :)

  SvaraRadera