torsdag 1 december 2011

Bilden av första december

Glada, förväntasfulla barn som väntat så till årets julkalender. Både den ätbara och den på TV. Man blir positivt överraskad av TV kalendern. Man spelar lite julmusik, tänder adventsljuset till frukost och sedan beger man sig på olika håll till jobb, skola och förskola. Vägen dit är inte så lång men man passar på att njuta av knarret under skorna och hinner man så gissar man fotspår i snön.

Så blev det inte den 1:a december hos oss i år. Knut hade glömt göra en del av läxan som han satt med, alla åt frukost på olika tider. Jag såg en liten bit på julkalendern (tror den kan bli bra), ingen annan såg. Chokladkalendrarna ligger orörda. Ljuset blev inte tänt och julmusiken lyssnar jag ofrivilligt på genom att en medresenär spelar jullåtar på sin iPod det högsta hon kan. Jag skulle förresten blunda bort huvudvärken när alla gått, en yttepyttemini-stund. Somnade. Vaknade till av ett sms (Är dig evigt tacksam Kappahl!). Skynda. Sätter fel lins i fel öga och ser inte vidare bra nu på bussen.

Och det där knarret under skorna. Det känns så fruktansvärt långt bort!
Men annars är det ju trevligt med första december. Har snart läst klart denna kurs och på tisdag börjar juridiken. Kommer nog bli en intensiv kurs, men intressant!

3 kommentarer:

 1. He he! Ja hela Sverige skriker nog efter snö nu. Herregud så deprimerande grått det är ute nu. Hoppas huvudvärken ger med sig under dagen!

  SvaraRadera
 2. Årets första december är nog lite annorlunda för oss alla.
  Men det blir bra och så länge det är snö på jul så är jag nöjd. :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. jävla skitväder. vi kan lika gärna skippa julen eller i alla fall skjuta på den.

  SvaraRadera